mijnhusky

Infecties van je hond aanpakken

Honden worden beschouwd als een van de meest loyale en liefhebbende huisdieren. Ze kunnen ook behoorlijk koppig zijn. Als je ooit een hond hebt gehad of ermee omgaat, zijn er situaties waarin je moet ingrijpen en betrokken moet raken bij bepaalde activiteiten. Dit omvat het controleren op oorinfecties of aandoeningen die hun oren kunnen aantasten. Honden met lange en slappe oren zijn bijzonder kwetsbaar voor infecties. De reden hiervoor is dat deze oren meer vocht opnemen dan andere soorten oren, wat een voedingsbodem vormt voor bacteriën en schimmels. Je moet extra waakzaam zijn door ze regelmatig schoon te maken als je pup lange oren heeft, zodat ze niet geïnfecteerd raken of besmet raken met parasieten zoals oormijt. Als een dergelijk probleem zich voordoet, moet je de juiste oordruppels hond voor je huisdier hebben om het probleem meteen aan te pakken.

Oogirritaties bij honden

Oogirritatie bij honden is een veelvoorkomend probleem. Het kan worden veroorzaakt door dingen zoals vuil, pollen, shampoo en zelfs oogspoeling voor honden. Je hond kan om verschillende redenen oogirritatie ervaren. Een veelvoorkomende oorzaak is een overmatige hoeveelheid vuil en stof in de lucht die de ogen van je hond kan irriteren. Een andere mogelijke oorzaak is letsel aan het hoornvlies van je hond, wat kan optreden wanneer een vreemd voorwerp in het oog komt. Je moet je huisdier onmiddellijk naar een dierenarts brengen om zijn oog uit te spoelen en indien nodig te behandelen met antibiotica. Oogdruppels hond worden gebruikt als preventieve maatregel tegen bepaalde ziekten en ook als behandelingsoptie wanneer ze geïnfecteerd raken of gewond raken. Eigenaren moeten de routinematige tekenen van een gezond oog kennen.

Ogen zijn vaak de eerste manier om te zien of je hond ziek is.

Het is moeilijk om onze honden in ongemak te zien en als het op de ogen aankomt, wil je ze er op hun best uit laten zien. Dit betekent dat je voor de ogen van je hond moet zorgen, net zoals je voor je eigen ogen zou zorgen. Omdat we een hond niet kunnen vragen hoe hij zich voelt, kan het moeilijk zijn om te weten of er iets mis is met zijn ogen of dat hij problemen heeft met zien. Onderzoek dus regelmatig hun ogen om te zien of er iets mis is.