mijnhusky

Siberische husky: oorsprong

Siberische husky: oorsprong

Een Siberische husky is een hele mooie hond, zo willen mensen deze graag hebben. De aanschaf kan behoorlijk duur zijn, maar dit is vaak de moeite waard. Zo hebben deze honden veel aandacht nodig en moet je dit natuurlijk ook geven aan de hond. Deze honden moet je vaak uitlaten en moet je ervoor zorgen dat ze beweging hebben. Deze beweging is noodzakelijk omdat ze anders heel vervelend kunnen worden in je woning. Ook kan het leuk zijn om de oorsprong van de Siberische husky te weten. Zoals de naam zegt komen ze oorspronkelijk uit Siberië. Deze honden waren hier zeer noodzakelijk omdat het leefgebied voor de mensen heel ruig was. Ze konden veel dingen niet doen en vooral voor de jacht was het van belang dat ze de juiste honden waren. Zo hebben ze honden gefokt en kwamen ze uit op de Siberische husky. Deze hond heeft het een stuk makkelijker gemaakt voor deze personen in het gebied. Zo werden ze minder snel moe en kunnen ze ervoor zorgen dat ze veel doen. Het zijn uit oorsprong sledehonden die veel werk kunnen leveren, ze zijn heel sterk en kunnen zich goed bewegen door de sneeuw.

Uiterlijk husky

Het uiterlijk van de husky is enorm bijzonder. Zo zien deze husky’s eruit als wolven en hebben ze een hele mooie en dikke vacht. Deze vacht moet je dan ook goed bijhouden en moet je de hond ook vaak brengen naar een trimmer. Zoals eerder gezegd zien ze eruit als een wolf en zijn ze ook heel sterk. Ook hebben ze vaak lichtblauwe ogen en soms ook oranje, vooral in de sneeuw zien ze er super goed uit. Ze hebben een mix van zwarte en witte kleuren en dit maakt de husky zo mooi. Daarnaast zijn ze behoorlijk groot en hebben ze een mooie dikke staart die een beetje over de rug heen rolt.

Nadelen husky

Als je een husky neemt als huisdier moet je goed opletten, er zitten namelijk nadelen aan. Zo heeft de hond veel aandacht nodig en kan het soms zijn dat je dit de hond niet geeft. Hierdoor kan de husky heel vervelend worden in je woning en veel dingen kapot maken. Daarnaast kan de Siberische husky veel stress krijgen en kan je dit terugzien aan ze vacht. Ook wordt de hond niet snel moe en kan dit irritant zijn als je hem uitlaat. Zo wil hij altijd langer buiten blijven en kan het zijn dat jij dit juist niet wilt.

MEER TE WETEN KOMEN

Uiterlijk

Karakter

verzorgen