mijnhusky

Karakter van een husky

Karakter van een husky

Je hebt veel verschillende honden en veel rassen. Als je een huisdier zoekt moet je goed kijken naar welk ras je neemt. Ieder ras is namelijk anders en wil je deze zo goed mogelijk kunnen verzorgen. Daarom moet je goed kijken naar het karakter van ieder ras, zodat je precies weet hoe je dit moet aanpakken. Dit kan gaan over aandacht, maar ook over de verzorging van de hond. Sommige honden hebben een heel sterk karakter en verschillen veel met andere rassen. De Siberische husky is een van de rassen die een heel moeilijk karakter hebben. Zo zijn ze heel eigenwijs en luisteren ze niet altijd naar je. Ook doen ze vaak wat ze zelf willen en hebben ze super veel aandacht nodig. Als je deze aandacht niet geeft, is er een grote kans dat ze vervelend worden en in je woning kan dit heel vervelend zijn. Zo kunnen ze dingen kapot maken en kapot bijten en dit is natuurlijk niet ideaal. Daarnaast heeft de husky heel veel beweging nodig en moet je er vaak mee wandelen. Soms is uitlaten niet genoeg en moet je ook naar een park gaan waar jij je hond goed kan loslaten, zodat hij veel kan rennen.

Verzorging husky

Een Siberische husky kan heel goed zich eigen schoon maken en doet dit ook regelmatig. Echter is het wel handig om paar keer per jaar de hond zelf te wassen. Dit moet je niet met shampoo doen anders verliest de hond zijn lichaamsgeur en dit kan nare gevolgen hebben. Daarnaast heeft de husky een hele dikke vacht en wil je deze in een goede staat hebben. Zorg ervoor dat je de vacht regelmatig trimt, maar ook met een borstel de klitten eruit haalt. Als je dit niet doet kunnen er veel klitten komen en kan dit veel pijn doen voor de husky.

Uiterlijk husky

Veel mensen kiezen voor een Siberische husky omdat deze er heel uniek uit ziet. Zo heeft die een dikke vacht en is deze vaak zwart, grijs en wit. Deze kleuren maken een mooie combinaties en lijkt hij ook nog eens op een wolf. Hij heeft een spitse snuit en heeft hij ook vaak hele mooie ogen. Zo zijn de ogen vaak licht blauw en geven ze soms een mooie blik. Daarnaast kan een husky ook maanogen hebben en betekent dit dat de ogen verschillende kleuren hebben. Zo kan de Husky een blauw oog hebben, maar ook een bruin oog. Dit maakt de Siberische husky uniek.

MEER TE WETEN KOMEN

oorsprong

Uiterlijk

verzorgen