mijnhusky

Je hond (husky) goed verzorgen

Je hond (husky) goed verzorgen

Een huisdier hebben is heel leuk en vaak vinden kinderen dit helemaal geweldig. Echter als je een hond koopt voor een kind ben je zelf hier vaak mee bezig. Zo moet je er mee naar buiten gaan en de hond laten poepen en plassen. Daarnaast zijn sommige honden nog moeilijker en moet je ze ook goed verzorgen. Ook kan je kijken naar andere dingen en moet je goed kijken naar het ras wat je koopt. Sommige honden hebben een dikke vacht en deze moeten goed verzorgd worden. Zo moet de vacht goed geborsteld worden en moet je ook kijken naar andere dingen. Als je bijvoorbeeld een Siberische husky hebt moet je goed kijken naar de verzorging. Je wilt natuurlijk dat de hond gezond is en goed verzorgd is, zo kan je kijken naar bijvoorbeeld de vacht. Maar ook naar hoe schoon de hond is, zo kan de husky dit vooral zelf doen. Echter kan je zelf de husky ook paar keer per jaar wassen en kan je hem bijvoorbeeld in bad doen. Het is wel van belang dat je geen shampoo gebruikt omdat je niet de geur van de hond wilt veranderen.

Karakter husky

Het karakter van een husky kan soms heel moeilijk zijn als je hem hebt als huisdier. Zo kan het zijn dat de hond heel eigenwijs is en wordt hij bijvoorbeeld niet snel moe. Het kan soms moeilijk zijn om de hond te laten luisteren en kan dit vervelend zijn. Ook wilt die graag bewegen en kan dit er soms voor zorgen dat je veel bezig bent met de hond. Daarnaast is de hond ook vaak bezig met dingen en jaagt de hond graag. Het kan bijvoorbeeld zijn dat die naar dingen wil zoeken en kan hij soms veel rond rennen in je woning.

Kosten

De kosten van een hond kunnen vaak hoog oplopen. Zo heb je ten eerste een hondenverzekering nodig en kan dit enkele euro’s per maand kosten. Ook kan de verzorging van de Siberische husky veel geld kosten. Dit komt doordat je de hond laat trimmen en kan dit wat geld kosten. Ook moet je kijken naar de voeding en kan de Siberische husky heel veel eten. Deze voeding kost vaak veel geld en dit moet je er natuurlijk voor over hebben.

MEER TE WETEN KOMEN

oorsprong

Uiterlijk

Karakter