mijnhusky

Siberische husky: Uiterlijk

Siberische husky: Uiterlijk

Iedereen die van honden houdt, kent de Siberische husky. Zo is deze hond heel mooi en kan je hem vaak niet missen als je hem tegen komt. Zo is de husky behoorlijk groot en heeft die een hele mooie dikke vacht. Deze zijn vaak in de kleuren zwart en wit, maar kan dit ook grijs zijn of bruin. Deze honden zijn ook groot en hebben een flinke staart. De staart krult over de rug heen en bevat ook veel vacht. De dikke vacht komt doordat de honden oorspronkelijk uit koude gebieden komt. Daarnaast heeft de husky lange poten en heeft die een spitse snuit. Daarnaast is er ook nog iets speciaals aan de Siberische husky en zijn dit vooral de ogen. Zo kunnen de ogen bruin zijn, maar ook licht blauw. De lichtblauwe ogen zijn heel speciaal en kunnen vooral mooi zijn in het donker. Ook is het uniek bij de Siberische husky dat ze twee verschillende kleuren ogen kunnen hebben. Zo kan de ene oog een blauwe kleur hebben en de andere een bruine kleur, dit noem je maanogen. Dit zie je niet vaak, maar bij sommige Siberische husky’s kan dit zeker voor komen.

Huisdier

Een hond als huisdier nemen kan soms heel moeilijk zijn. Je moet er veel aandacht aan geven en regelmatig de hond ook uitlaten. Echter zijn sommige rassen moeilijker dan de andere en moet je kijken naar de Siberische husky. Dit ras kan veel aandacht vereisen en wilt graag naar buiten. Daarnaast wordt de Siberische husky niet snel moe en wil hij ook graag bewegen. Als je dit niet doet, is er een grote kans dat die heel vervelend kan worden in je woning en kan hij bijvoorbeeld dingen kapot maken zoals je bank.

Werkhonden

De Siberische husky komt uit oorsprong uit Siberië. In dit land was het vroeger moeilijk om te leven en hadden ze meer vervoer nodig. Ook hadden ze honden voor de jacht nodig en gebruikten ze hiervoor de Siberische husky. Het is ook een echte werkhond en wordt niet snel moe, dit zorgt ervoor dat je de hond voor veel dingen kunt gebruiken. Als vervoer werden ze voor de slee gebonden en trokken ze de slee eenvoudig vooruit. Dit deden ze niet alleen, maar vooral met een roedel aan Siberische husky’s.

MEER TE WETEN KOMEN

oorsprong

Karakter

verzorgen